Koningsdag ontbijt! 

 


27 april, Koningsdag! Natuurlijk starten we deze ochtend met een oranje ontbijt. Voorkeur om toch gezond te ontbijten in plaats van die vette tompouce? Kies dan voor dit ontbijt. Het vult goed wat natuurlijk belangrijk is om de Koningsdag door te komen met alle drankjes die gaan komen

Enjoy you’re King’s Mugcake: 

  • 1 ei
  • 1 geprakte banaan
  • 30 gram teffmeel (havermout is ook mogelijk)
  • 1 wortel
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl kaneel

Prak de banaan in een kommetje, voeg hier 1 ei aan toe. Mix het goed door elkaar en voeg het meel en kaneel toe. Rasp of snijd 1 wortel klein en voeg de helft hiervan in het kommetje en houd de andere helft apart. Zet het kommetje voor 2 minuten in de magnetron, hoogste stand.

Keer het kommetje om op een bord, als de mugcake er niet uit wilt kan je met een mesje langs de zijkanten gaan. Serveer de mugcake met wat Griekse yoghurt en strooi de andere helft van de wortel erover heen.

Graag iets zoeter? Schenk er wat honing overheen!

Nog niet bekend met Teff? Ik schreef hier eerder een blog over!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s