6 voordelen om krachttraining te doen 

 

 

 

 Krachttraining, ik ken en doe het al een tijdje maar er zijn soms periodes dat ik het heel serieus doe en soms echt niet. Vanaf het najaar zit ik bij een nieuwe sportschool dichtbij huis en dat motiveert zeker. Motivatie is namelijk het belangrijkste wat je nodig hebt. Motivatie om hard te lopen heb ik altijd wel maar na de halve marathon heb ik toch regelmatig wat meer pijntjes tijdens het lopen. Nu combineer ik cardio wat meer met fietsen en moutenbiken, gelukkig vind ik dit ook heel erg leuk maar ik hoop dat ik binnenkort weer vol op kan hardlopen. 

Waarom krachttraining? Wat zijn de voordelen? Ik zet het even op een rijtje.

1. Na een krachttraining sessie verbrand je gemiddeld 24 uur na de training nog steeds calorieën.

2. Zelf heb ik een ‘vervelende rug’, door krachttraining te doen heb ik hier veel minder last van. Het is wel belangrijk om de juiste oefeningen te doen als je effect wilt hebben. Dus last van je rug? Beweeg vooral en wees niet bang om met gewichten te trainen. 

3. Krachttraining is goed voor zelfvertrouwen.

4. Krachttraining helpt bij afvallen, aangezien je nog aan het na verbranden bent na een sessie maar ook je stofwisseling anders gaat werken. Het kan wel zijn dat je niet enorm in gewicht daalt op de weegschaal maar je gaat het zeker zien in de spiegel. Vet wordt spier, en spier is zwaar dus vooral door blijven en niet op de kilo’s letten. Je vormen komen dan ook veel beter uit.

5. Train ook met losse gewichten, dit bevordert je coördinatie vermogen. 

6. In combinatie met hardlopen is krachttraining goed. Als je sneller wilt worden kan je speciale oefeningen met zwaardere gewichten doen, dus al flink aan het hardlopen? Ga toch twee keer per week even een uurtje krachttraining doen.

Dit zijn toch mooie redenen om toch krachttraining toe te voegen. Vind je het lastig of eng om bij een sportschool aan te melden? Misschien wilt een vriend/vriendin wel met je mee sporten, kies een prettige sportschool uit waar jij je prettig voelt.

Start eventueel met groepslessen zodat je een beeld krijgt om met gewichten te werken, je leert de instructeurs kennen en daardoor de stap naar de krachtruimte minder groot is. Geen tijd? Krachttraining hoeft echter maar 45 minuten te duren om effect te krijgen, daarna kwartier/half uur buiten hardlopen en je hebt heerlijk een uur gesport!

img_3923

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s