Tosti met gebakken ei en groenten 

  
Tosti’s, sinds kort hebben wij zo’n luxe grill met allerlei mogelijkheden. Eigenlijk houd ik zelf van een simpele goede grill maar goed toch maar de tijd genomen om uit te vinden wat het apparaat allemaal kan. Met de grill die wij hebben kan je echt van alles klaar maken, warmt precies zo op dat het voor dat product goed is dus best handig. Geeft in kleur aan hoe ‘gaar’ het is, dus als je liever wat doorbakken is wordt het steeds roder.

Vorige week kwam ik terug van een weekje wintersport en had enorm zin in tosti’s, het liefst zonder kaas want daar ben ik nou niet echt fan van. Ik had boodschappen gedaan met lekker veel groenten zoals selderij, tomaatjes, witlof. Ook omdat mijn konijnen daar dol op zijn maar ook omdat het gezond is voor mij. Doordat de tosti zo goed beviel heb ik die hele week tosti’s gemaakt, haha misschien beetje door geslagen maar goed. 

Wat heb je nodig voor 1 persoon tosti? 

  • 2 boterhammen naar keus
  • 1 ei 
  • 2 blaadjes witlof
  • 1 tomaat 
  • Chilisaus 

Verwarm het tosti apparaat. 

Bak van te voren een ei aan 2 kanten in een koekenpan, ik houd er van om de dooier heel te hebben dus daar ging ik ook voor. Snijd de tomaten in plakken en de witlof in dunne reepjes. Leg de tomaten en de witlof op de boterham, leg hier het gebakken ei op en leg de andere boterham er boven op. Plaats het onder de grill, bak de tosti hoe jij hem wilt. 

Schenk wat chilisaus in een dipje en snijd de tosti door de helft. 

Zelf houd ik niet van pure witlof maar in combinatie met de tosti vind ik het heerlijk, handig om via die weg toch bepaalde groenten te eten. 

Eetsmakelijk! 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s