Happy birthday to Eefjesfinest! 

 
Eefjesfinest is vorige week 1 jaar geworden. Ik kreeg een melding met ‘Gefeliciteerd Eefjesfinest bestaat 1 jaar‘. Wat? Nu al? Wauw! De tijd vliegt en als ik terug kijk denk ik o ja, in februari vorige jaar begonnen met het idee een blog te beginnen doordat een vriendin van mij had uitgelegd hoe dat in elkaar zat en wat je er mee kan. Toen begon het, een naam, nou ik heb wel diverse sites en mogelijkheden opschreven maar ik hield het toch bij Eefjesfinest, een naam die allen kanten op kan maar vooral gericht op hardlopen en gezonde, makkelijke recepten. En daar was Eefjesfinest, in een keer online.

Ik kan mijn eerste blog nog goed herinneren. Als eerste een leuk thema en pagina’s aangemaakt zodat er een structuur kwam. Mijn eerste blog ging over hardloop motivatie. Ik kan me nog als de dag van gister herinneren dat ik hier een blog over aan het schrijven was, het ging gemakkelijk en ik vond het leuk. Na mijn eerste blog kwamen diverse recepten online. Vorige week heb ik een behoorlijk aantal recepten aangepast omdat ik een jaar geleden nog niet zo bekend was. Ik zag weinig tekst, grote en kleine foto’s door elkaar. Totaal geen structuur, nu is alles gelijk en past het bij elkaar.

Ook de lay-out heb ik diverse keren getest wat het mooiste zou zijn, gelukkig ben ik tevreden met hoe mijn website nu eruit ziet en is mijn receptenindex enorm gegroeid. In één jaar tijd van 0 blogs naar 131 blogs, best cool he?
Mijn bezoekers vallen soms nog wel eens tegen. Ik heb nu precies 1 jaar ervaring met bloggen, verder nooit teksten geschreven dus op zich mag ik niet klagen met de bezoekers per maand. Ik herinner me nog een periode dat ik regelmatig 0 bezoekers had per dag. Gelukkig zie ik het cijfer 0 niet meer, althans het kan nog wel eens voorkomen misschien maar ik heb het al lang niet meer gezien, dat voelt goed! Ik schrijf en houd recepten vooral voor mezelf bij maar ook zeker voor jullie, helemaal als ik soms de bezoeker aantal omhoog zie gaan. Dat doet me echt goed.

Erg leuk dat ik zoekitems kan zien, waar mensen op Googlen. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig hoe ik in Google te vinden ben. Grappig om te zien dat bijvoorbeeld 1 blog bijna iedere dag meerdere malen bekeken wordt, sommige blogs zijn lastig te vinden en soms sta ik op de 1e pagina van Google. Ondanks ik niet echt weet hoe ik bepaalde teksten moet schrijven verbaasd het me wel dat ik soms zo hoog in Google sta. Doe ik blijkbaar toch iets goeds?

Misschien dat ik me dit jaar wat meer ga verdiepen in teksten schrijven en vindbaarheid van mijn blog. Mijn blog is nu goed gevuld en zal dit jaar alleen maar groter worden. Ik ga vooral door met bloggen, recepten uitproberen, uitwerken en delen! Want dit is ook zeker een passie geworden.  



Als jullie tips hebben, ideeën of misschien wel zelf een blog willen schrijven met een recept die echt te gek is? Stuur mij een bericht, laat een reactie achter want dat vind ik alleen maar leuk!

Bedankt lieve volgers en bezoekers voor afgelopen jaar! 

  IMG_3441  IMG_3921

2 Reacties op “Happy birthday to Eefjesfinest! ”

Plaats een reactie