Nieuwe sportdoelen

Bijna 2 weken geleden liep ik de halve marathon in Barcelona. Een waanzinnige uitdaging, daar hou ik van. Nu we midden in de verbouwing zitten thuis past het vele trainen niet echt in het plaatje. Een volgende halve marathon of hele heb ik even uitgesteld, want ooit ga ik wel weer een halve en/of een hele lopen. Maar wat zijn nu mijn doelen? Ik hou van doelen stellen, uitdaging, anders haal ik niet alles uit mijn trainingen wat ik wel graag wil doen. 

Hier heb ik goed over nagedacht. In mijn omgeving krijg ik dan ook te horen, ach hele marathon plak het er aan vast of volgende maand weer een halve marathon? Maar nee. Het vergt toch meer training dan bijvoorbeeld een 10/15 km wedstrijd. Ik weet nog goed dat ik vorig jaar januari me had aangemeld bij een hardloopgroep om van 5 naar 10 km te trainen omdat ik dat heel lastig vond. Die motivatie zit er wel, 10 km voelt nu als een eitje. In een jaar tijd dus van 5 km naar 21 km gegaan is een beste stap. Aangezien ik ook graag gelijk een doel stel qua tijd ga ik de halve marathon toch echt uitstellen want als ik weer mee ga doen wil ik zeker onder de 02.00 uur.

Nu ik het hardloopvirus te pakken heb, of hoe ze dat noemen.., wil ik dit ook graag vasthouden. Wat prikkelt mij? Tijd, versnellen dat dus. Eigenlijk was een nieuw doel stellen voor aankomende periode heel makkelijk voor mij. Inschrijven voor de Marikenloop, net als vorig jaar, alleen dan sneller. Afgelopen jaar heb ik er elke keer kilometers aangeplakt, dat ga ik deze periode niet doen maar focussen om wedstrijden sneller te lopen.

De afstanden maken mij niet zo zeer uit. 5,10,15 km zijn allemaal leuke afstanden, het liefst doe ik met iemand anders samen mee dus het is maar net wat uitkomt. Op 13 maart hebben ze een mooie bos-wedstrijd hier in de buurt, de afstanden 5,5, 11 en 16 kan je lopen.
Nu heb ik helaas een tegenvaller na de halve marathon. Mijn rechterbeen is flink verzuurd geraakt, flinke spanning. Afgelopen week een sportmassage gehad dat heeft goed geholpen maar mijn been blijft nog gevoelig na een half uur wandelen / inspanning. Dit moet ik eerst in de gaten blijven houden en nog 1 keer terug komen voor een sportmassage. Als ik weer gewoon kan wandelen ga ik het hardlopen zeker weer snel oppakken maar moet dit combineren met sportschool en fietsen aangezien hardlopen zeer belastend is. Ik mis het wel dus hopelijk herstel ik snel. Eigenlijk had ik met mijn vader afgesproken met de bos-wedstrijd mee te doen, als het volgende week beter gaat wil ik de 5,5 km wel proberen. Even afwachten dus.

Mijn tijden van afgelopen jaar zijn: 5km: 23.45 | 10km: 49.42 | 15km: 1 uur 17 minuten | 21km: 2 uur 1 minuut.

IMG_5686
@ Marikenloop 2015

Opzich ben ik tevreden over afgelopen jaar, maar het kan altijd beter! Met dit doel ga ik ook meer hardloopervaring op doen want als ik terug kijk is dit mijn eerste jaar geweest waarbij ik echt gemiddeld 3 trainingen heb gelopen per week. Daarvoor liep ik vooral 5/6 km wedstrijdjes en dat gaat ook goed met minder trainingen.

Heb jij mooie doelen? Laat het me weten via een reactie hieronder! 

Laat het hardloopseizoen maar beginnen.

5 Replies to “Nieuwe sportdoelen”

 1. wauw eefje wat een tijden. het gaat je goed af. zeker tijden om trots op te zijn. erg jammer dat je rechterbeen verzuurd is geraakt. ik hoop voor je op een spoedig herstel!

  groetjes Roswitha

  Like

  1. Hoi Roswitha, Dankje! Zag dat je van het wekend de stevensloop hebt gelopen? Hoe is het gegaan? Herstel gaat helaas traag. Vorige week 3 km met moeite gerend en ben nu wat meer kracht training aan het doen om beetje op kracht te komen. Helaas nog snel veel spierpijn hoop dat het snel weer beter gaat.
   Groetjes!

   Like

   1. Oei dat klinkt niet zo best. Wat jammer dat het zo’n lange vervelende nasleep heeft. Mijn wedstrijd ging erg goed. Onder de 30 minuten gelopen. En dat is voor het eerst. Ben erg trots en mag zeker niet klagen.
    Succes met je verdere herstel.
    Groetjes Roswitha

    Like

   2. Ja zeer vervelend. Ook griep gehad vorige week dus dat speelt ook wel mee. Volgende wedstrijd is nu half mei ongeveer dus daar maar rustig naar toe werken. Zo knap zeker, fijn! Heb je nog volgende wedstrijden gepland staan?
    Groetjes

    Like

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s