Review sport-gezondheid horloge polar M400

Het staat al lang op de planning, een review schrijven over de Polar M400, maar elke keer stel ik het uit. Waarom? Ik heb zoveel over dit horloge te vertellen dat ik niet eens weet waar ik beginnen moet. De Polar M400 werd geïntroduceerd bij ons op het werk, roken is het nieuwe zitten en noem maar op. Dit horloge registreert je heel dag, er gaat een alarm als je te lang zit en er kunnen heel veel sportprofielen aan gekoppeld worden. Ik werd gelijk enthousiast en bestelde een Polar M400.
Op Polar.com (http://www.polar.com/nl/producten/sport/M400) vind je alle specificaties van dit horloge, ik kan alles wel beschrijven maar dan word de blog wel heel erg lang! 

      

24-7 activiteitsmeting
Het horloge kan je 24-7 om hebben want hij registreert alles dus ook je nachtritme, het horloge is waterdicht en zit ook nog eens heel erg fijn. Het bandje voelt zacht en soepel aan. Je horloge houd alles bij, bv. heb je onrustig geslapen? Ook houd hij bij hoeveel stappen je gelopen hebt, hoeveel je zit, staat, loopt en hardloopt. Dit kan je terug lezen in de Polar App (over de app vertel ik later meer over).
Het horloge werkt helemaal naar jou lichaam. Je vult van te voren je gewicht, lengte, frequentie van trainen in. Daarbij kan je kiezen uit 3 niveau’s, niveau 1 is bijvoorbeeld een zit-beroep en niveau 3 zwaar werk beroep + dagelijks trainen.
Wanneer je je horloge draagt houd hij een balkje bij met percentage, hoe meer je beweegt en sport hoe sneller het balkje naar de 100% (of hoger gaat). Dit motiveert je dus als je een hele dag op kantoor hebt gezeten, geeft hij ten eerste op tijd aan wanneer je even een stukje moet wandelen (voor bloed doorstroom in je benen) en je wordt ook gemotiveerd omdat je nog geen 100% hebt gehaald waardoor je nog een blokje om gaat in de avond of toch gaat sporten, waar je eigenlijk geen zin in hebt. Als je 100% hebt behaald houd dat in dat je voldoende hebt bewogen voor jou lichaam/gewicht. Als je na een dag je horloge koppelt met de Polar App geeft de App ook aan of je misschien teveel gezeten hebt die dag en als je de 100% nog niet gehaald hebt op welke manier je dat wel kan doen bv: 50 minuten wandelen, 60 minuten schoonmaken enz. Dit heet ‘Activity Guide’.

Fijnste functies
Heel belangrijk voor mij, er zit GPS in. Dit zit niet in elk sport horloge. Via Polar.com kan je een account maken en hier zie je nog meer dan in de Polar App. Je kan bijvoorbeeld je hardlooproute terug kijken d.m.v. een filmpje, hoe je de afgelopen maand hebt gepresteerd, hoeveel 100% hebt behaald?
Zelf loop ik veel hard, maar train ook in de sportschool. Via polar.com kan je diverse sportprofielen koppelen aan je horloge. Denk aan: hardlopen, wandelen, fietsen, krachttraining, groepsles, spinnen, moutenbiken en ga zo maar door. Ik gebruik vooral krachttraining en hardlopen. Ik loop veel hard en train ook voor een wedstrijd, je kan je training terug kijken op de App maar ook via de website denk aan: hartslag (5 zones), hoeveel km, hoe snel, welke running index(handig en populair bij hardlopers!), calorieën en hoeveel vet verbrand. Vaak voel je aan je lichaam wel wanneer je teveel traint maar soms voel je dit niet, op de website hebben ze de functie ‘herstel status’ hier kan je kiezen uit dag, maand of week. Ik kies vaak voor week en bijvoorbeeld afgelopen maandag heb ik 90 minuten hardgelopen met hartslagband, hierdoor had ik een trainingsbelasting van 4 dagen en zie ik via de herstelstatus wanneer het verstandig is weer te trainen (inspanning, fietsen of wandelen is altijd goed natuurlijk). Het is weliswaar een advies maar zeer prettig!
Als je graag een extra motivatie wilt hebben kan je met het horloge ook ‘doelen‘ stellen, bv. ik wil 5 km in 25 minuten rennen dan kan je dit instellen voordat je gaat rennen maar kan ook via hoogste snelheid, aantal kilometers of calorieën.

Polar App 
De Polar App is zeer gebruiksvriendelijk. Hieronder zie je een aantal afbeeldingen van de Polar App. PS: dit is een dag met een hardlooptraining van 90 minuten. * Het wit grijze gedeelte betekend dat je het horloge niet om hebt.

   

De informatie die je in de Polar App, maar ook op Polar.com kan zien is zeer compleet en het ziet er mooi uit.
Het horloge bied veel mogelijkheden, je kan het horloge helemaal invullen naar jou wensen. Het horloge is makkelijk te bedienen met 5 knoppen. Het horloge zal een maatje van je worden, helemaal als je veel sport!

Het horloge is online bij diverse bedrijven te verkrijgen inclusief hartslagmeter tussen € 150 en € 190,-.
Ohja, het horloge is in zwart, blauw, roze en wit te bestellen :-)! 

IMG_8265

Eén reactie op “Review sport-gezondheid horloge polar M400”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: