Sport en eetdagboek #9

Training dagboek #9 is aangebroken en het ging heel goed! Hopelijk blijft dit aankomende 2 weken nog doorgaan want ik ben er fysiek en mentaal echt klaar voor. Sinds gister gieren de zenuwen al wel door mijn lijf. Op de website heb ik gelezen dat er al 13.000 aanmeldingen zijn, wauw! Ik heb nog nooit eerder zo’n grote loop gedaan. Grootste loop is de Marikenloop geweest. Eigenlijk door het aantal ben ik zenuwachtig geworden, gelukkig heb ik wel een goed startvak en hoop ik met de groep mee te kunnen.
Afgelopen week heb ik veel getraind. De maandag heb ik mezelf rust gegeven. Programma’s terug gekeken, lekker makkelijk gekookt gewoon even de week rustig beginnen.

Dinsdag was ik een extra dagje vrij en heb ik een run van 90 minuten voltooid. Ik heb nu een speciaal schema voor de laatste 2 weken voordat ik met de ‘actieve rustweek’ begin. Ik heb mijn schema iets aangepast omdat ik een paar weken geleden griep had en hoge hartslag trainingen niet echt bevorderlijk waren. Dus 90 minuten met een rustige hartslag, ik zal je zeggen dat is lastig! Als je eenmaal in een flow zit en aan het rennen bent, ga je voor je het weet weer sneller. Door laag in je hartslag te blijven heb je veel korter herstel nodig na je training en kan je meer doen op de dagen. Goed, 90 minuten met ongeveer 7.00 min per km voltooid en voelde me super daarna!

Woensdag heb ik een les bodypump gedaan en heb ik voor het eerst in lange tijd weer extra gewicht erop gedaan. Voelde me goed en dacht extra gewicht kan geen kwaad, ja oké beetje spierpijn gekregen maar dat hoort erbij toch?

Donderdag een snelle run voltooid van 30 minuten, geprobeerd om het wedstrijd tempo te rennen maar helaas door de spierpijn ging dat niet echt. Vrijdag mezelf verwent met een heerlijke mugcake en op het werk een groenten wok gegeten met een mosterdsoep, smullen! In de avond weer een les bodypump gedaan en een beetje de spierpijn eruit getraind en dat voelde goed! Daarna bij vriendinnen thee-tje gedronken. Helaas met hoofdpijn gaan slapen en hele zaterdag ochtend last gehad van migraine. Gelukkig zakte dit in de middag waardoor ik mezelf goed voelde om de laatste training van deze week te voltooien. 45 minuten hardlopen en om de 5 minuten 1 minuut versnellen. Laatste paar keer versnellen ging super, voluit en hartslag bleef netjes. Als herstel drankje heb ik een smoothie van cacao genomen zie hier het recept. 

Zaterdag avond heb ik een wok gerecht gemaakt wat zeker een aanrader is!
Zo dit was mijn week wel weer. Aankomende week zal een beetje het zelfde eruit gaan zien en even extra opletten met eten. Extra groenten en de ‘late night snacks’ proberen te laten staan.
Laat de halve marathon van Barcelona maar komen! 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s