DIY: pimp je vaas!

Tijd voor een ‘Do It Yourself’. Mijn moeder is echt een crea bea, ze knutselt veel zelf en probeert veel nieuwe dingen uit. Soms schiet er bij mij een leuk idee binnen en wil ik het ook graag uitvoeren om het resultaat te zien. Maar echt wekelijks knutselen? Helaas ben ik niet heel erg creatief, wie weet groeit dat nog! Dit keer had ik wel een creatieve bui met vaasjes en ik moet zeggen dat het resultaat heel erg leuk is geworden.

Ik heb gekozen om vaasjes te pimpen met krijtverf en touw. Je kan ook kiezen voor een andere kleur verf of diverse kleuren touw en dat je met het touw een mooi patroon maakt.

Wat heb je nodig om zelf je vaasjes te pimpen?

  • Potje krijtverf (ik koos krijtverf van de HEMA)
  • Een houten stokje om de verf door te roeren
  • 1 kleine kwast
  • Grof touw
  • Krijtjes of krijtstift
  • Oude flessen wijn, saus, dressing flesjes als het maar van glas is

  

Zorg eerst dat de flessen allemaal vrij zijn van etiketten en maak ze goed schoon met warm water en wat afwasmiddel. Droog ze goed af en zet ze klaar op een stuk oude kranten.

Maak de verf open en roer goed door met het houten stokje. Verf alle vazen, zorg dat je alles in de zelfde richting verft. Als het eenmaal droog is zie je de strepen van de kwast niet meer. De verf moet ongeveer 2 uur drogen.

Als de verf droog is kan je ze gaan versieren. Wikkel eerst het touw om de vaas en knoop het vast zodat het niet los schiet.
Versier daarna de vazen met leuke teksten van krijt. Via Pinterest kan je leuke teksten vinden of iets simpels zoals een hart of iets. Als je gaat krijten zorg dat je handen schoon zijn en dat je niet te snel met je handen veegt want voor je het weet zit er krijt op plekken waar je het niet wilt… (kan je met een nat doekje weer wegvegen!)

Succes! Ben je van plan dit te maken? Ik ben benieuwd naar het resultaat, laat het me weten via een reactie hieronder. 

cropped-naamloos1.png

 

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: