Smoothie van gele paprika chia zaad frambozen banaan

Smoothies worden vaak gebruikt voor fruit. Diverse soorten fruit bij elkaar, blenden en smullen! Maar wist je dat je moet smoothies meer kan? Je kan echt eindeloos variëren, helemaal als je niet van groenten houd is het een goed idee om eens groene smoothies uit te proberen. Klinkt misschien gek om groenten aan je fruit sapje toe te voegen maar het smaakt echt niet heel anders.

Vandaag heb ik een smoothie gemaakt waar ik gele paprika in verwerkt heb. Paprika’s zitten boordevol vitamines en zeker goed voor je. Ik denk als je de gele paprika vervangt door rode paprika je ook een hele frisse smoothie krijgt.
Als je een smoothie maakt met alleen fruit dan krijg je snel veel te veel fruitsuikers binnen. Ja, fruit is gezond maar teveel en in 1 drankje is het misschien weer wat minder goed voor je. Als je liever geen groenten wilt in je drankje kan je ook denken aan een glas melk, yoghurt of kwark toe te voegen. Hierdoor krijgt je smoothie een andere smaak en heb je aan 1 banaan, beetje frambozen en wat yoghurt voldoende voor een heerlijke smoothie.

Wat heb je nodig voor een 1 smoothie?

  • Halve gele paprika
  • 2 tl chia zaad
  • Handje bevroren frambozen
  • 1 banaan
  • Optioneel: 1tl lijnzaad
  • Glas water

Zorg dat de frambozen een beetje ontdooid zijn, mijn blender is helaas niet zo goed dat het ook bevroren fruit mixed. Snijd de rest in stukjes, voeg alles toe en blenden maar!

img_1754

Enjoy you’re smoothie!
cropped-naamloos1.png

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s