Frisse ananas, wortel banaan cake

Misschien hebben jullie het nog niet door maar afgelopen weken had ik niet heel veel inspiratie. Zonder inspiratie kom je niet ver, dat heb ik wel gemerkt. Vaak heb ik leuke ideeën en heb ik er geen tijd voor of twijfel ik toch? En iets op mijn blog zetten waar ik niet 100% achter sta wil ik ook liever niet. Maar goed nieuws, mijn inspiratie is groten deels weer terug en heb al een paar leuke recepten gemaakt die ik deze week ga uitwerken! Stay tuned zou ik zeggen. Vrijdag heb ik een heerlijke cake gemaakt die prima is als tussendoortje, als ontbijt of tijdens de lunch erbij.. eigenlijk altijd wel lekker zo’n stukje! Ik heb een paar stukjes op en de rest ingevroren zodat ik het mee kan nemen naar m’n werk als tussendoortje. 

Wat heb je nodig voor een springvorm met een doorsnee van 24 cm? 

 • 2 grote wortels (als je kleine hebt dan iets meer nemen, ongeveer 100 gram totaal)
 • 3 bananen, liefst rijp
 • 2 eieren
 • 60 gram kokosmeel
 • 190 gram tarwebloem (of speltbloem)
 • 3 tl bakin soda
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl speculaas
 • 50 gram ananas klein gesneden (vers of uitgelekt van blik)
 • 3 el kokosolie
 • 120 gram Griekse yoghurt
 • Kokosrasp
 • Kwark en honing als topping

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.
Prak de bananen in een kom, rasp hier de wortels bij, Griekse yoghurt en de eieren. Mix dit goed door elkaar. Voeg in een andere kom de volgende ingrediënten: bloem, kokosmeel, bakin soda, kruiden en ananas. Meng dit ook goed door elkaar. Voeg beide kommen samen en roer goed door.
Smelt de kokosolie in een klein steel pannetje (gaat heel snel) voeg dit toe bij het mengsel.
Vet de springvorm in met een beetje boter of kokosolie en verdeel het mengsel in de springvorm. Strooi als laatste een beetje kokosrasp overeen en plaats het voor 35 minuten in de oven.

Laat het afkoelen en serveer de cake met een beetje kwark of honing, hierdoor vind ik zelf de cake net iets lekkerder.

  

Enjoy!

cropped-naamloos1.png

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s