Sport en eetdagboek #7

Gelukkig Nieuwjaar! 

Nieuwe kansen, nieuwe doelen. Zoals je misschien al merkte heb ik geen sportdagboek 6 geschreven en afgelopen week iets minder blogs. Waarom? Ik had vakantie, je zult dan denken waarom dan geen blogs? Ik wou mezelf echt even vakantie geven, beetje van mijn blog, deels van de sportschool maar niet van het hardlopen. Daar lag nu even de focus en dat heeft me goed gedaan. 

     

Hoe is week 6 en 7 verlopen? Week 6 is niet heel denderend geweest op het gebied van sporten. Laatste loodjes met werk en kerst. Toch deze week 2 keer hardgelopen en op maandag bodypump. Heel goed natuurlijk maar mijn lichaam vond het niet zo leuk. Moe, veel spierpijn waar ik normaal niet extreem veel last van heb. Dit was de reden om in week 7 extra uit te rusten maar wel mijn hardloop trainingen te doen. Even over kerst, wat een apart wereldje eigenlijk! Maar ik heb zeker genoten van alle lekkere dingen. Vooral zoetigheid, zo lekker.

De dagen tussen kerst en oud en nieuw (week 7 dus) waren wisselvallig. Veel geslapen, af en toe dagje weg en weinig alcohol (verder hier meer over). Tijdens deze week heb ik 3 hardloop trainingen voltooid. Een pittige interval waar ik ook een stukje wedstrijd tempo gelopen heb, een 50 minuten run met een goed tempo en 95 minuten (1 uur en 35 minuten) langzame duurloop. Althans, ze raden je aan 2 minuten langzamer te lopen dan je wedstrijdtempo. Dit hou ik altijd goed bij maar dit keer meer op gevoel gegaan en het ging goed. 1 minuut langzamer dan wedstrijd tempo gelopen, bijna 16 km gelopen en dit is m’n langste afstand ooit! In september 15 km wedstrijd gelopen en daarna nooit meer de 15 aangetikt. Wat een gevoel, wauw, de andere 5 km kunnen er wel bij 14 februari.

Aankomende weken ga ik nog flink door trainen en ook in combinatie met bodypump. Ik ben blij dat ik mezelf wat meer rust heb gegeven anders had ik de dag na de 16 km niet zo goed gevoeld. Oke, beetje gevoelige knieën maar verder top! Klaar voor week 8, weer wat meer structuur en extra focus op het eten. Als je vrij / vakantie hebt is dit toch iets lastiger….

Hoe is jou week verlopen? Heb je nog spannende doelen of wedstrijden waar je aan gaat deelnemen? Let me know!

    

Advertenties

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s