Gezichtsmasker van yoghurt en honing

Druk, sporten, koken, werken, rusten.. waar zijn de momenten wanneer je even tijd voor je zelf hebt? De dagen vliegen voorbij en voor je het weet is de week voorbij en heb je nauwelijks een ‘rust’ momentje helemaal voor jezelf gehad. Door wekelijks een gezichtsmasker op te doen, verzorg je niet alleen je huid maar neem je gelijk even een rust momentje voor jezelf. Is het lastig om dit wekelijks te doen? Plan het in op een avond wanneer je thuis bent, gewoon doen want je verzorgd je huid er goed mee en je komt gelijk even tot rust.

Voor een gezichtsmasker hoef je echt niet naar een drogist om een (dure) gezichtsmasker te kopen. Gezichtsmaskers zijn makkelijk zelf te maken, de meeste maskers hebben ingrediënten die bijna iedereen wel in huis heeft wat het extra makkelijk maakt. Bij elkaar mengen, smeren op je huid en relax! Er zijn bepaalde gezichtsmaskers met een bepaald doel, goed voor onzuiverheden, puistjes, alle huidtype, droge of een vette huid. Beslis zelf welke je op dat moment fijn vindt. Ik neem vaak een masker voor alle huidtype, maar als ik last heb van puistjes dan kies ik voor een andere.

Dit maal heb ik een gezichtsmasker gemaakt voor alle huidtype. 
Een yoghurt-honing gezichtsmasker, waar is dit precies goed voor?
Honing is een wondermiddel, het staat ook wel bekend als natuurlijk antibioticum. Als je wondjes hebt of onzuiverheden helpt honing hier goed bij, honing helpt ook voor een zacht baby huidje. Yoghurt heeft een reinigde werking en tevens goed voor mee eters.

Wat heb je nodig voor 1 gezichtsmasker? 

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (of volle yoghurt)
  • 1 eetlepel honing
  • optioneel 1 eetlepel havermout

Meng het goed door elkaar en smeer het op je huid en deel van je hals. Laat het minimaal 15 minuten intrekken, spoel daarna af met warm water. Verzorg je huid daarna met een dag of nacht crème.

En, voelt jou huid ook zacht aan..? Ik ben benieuwd.

 

Eén reactie op “Gezichtsmasker van yoghurt en honing”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: