Sport-eet dagboek #1

Welkom nieuw thema! Sinds vandaag (of ja sinds afgelopen maandag, toen begon ik met schrijven) heb ik een nieuwe thema toegevoegd aan mijn blog en zoals je kan lezen gaat het om een training-eet dagboek. Vanaf nu wil ik hier regelmatig over schrijven om via deze weg mijn trainingen te delen. Op dit moment ben ik aan het trainen voor de halve marathon in februari 2016, althans na 1,5 maand weinig sporten is de knop weer helemaal om en ben ik deze week begonnen met trainen.
Doordat ik een dagboek bij houd, is het tevens een steuntje in de rug.
Naast dat ik het leuk vindt en het een steuntje in de rug is, wil ik jullie inspireren door mijn trainings- eetdagboek te delen.

Maandag
De wekker gaat om 6.25u (van maandag tot vrijdag, helaas geen uitslapen voor mij!) eenmaal aangekleed is het tijd voor een ontbijt. Dit was een mugcake van teffmeel met geraspte wortel en kaneel. Smullen! Na een dag werken was het tijd om mijn sport kleding aan te doen, aangezien het flink waaide en regende ben ik gelijk gaan sporten want anders blijf je op de bank hangen… het was een hardloop training, helaas doordat ik in oktober ook nog 1,5 week flink verkouden ben geweest merk ik dat ik het hardlopen weer rustig moet opbouwen. Het was een langzame run van 5 km. Vorige week al van mijn fouten geleerd om te snel van stapel te gaan, conditioneel ging dat wel maar mijn lichaam was de volgende dag niet zo happy. Dan maar  paar stappen terug om volgende maand flink te knallen!

      IMG_0565

Dinsdag
Mijn ontbijt was een warme havermoutpap van amandelmelk met kaneel en geraspte wortel. Na het werk ben ik thuis de keuken ingedoken om zoete aardappel gnocchi te maken, recept vind je hier!
Rond 19.45 ben ik naar de sportschool voor een les pilates. Dit was mijn eerste keer pilates, bijzondere les en zeker goed voor je core en rug spieren. Het waaide enorm hard deze avond waardoor ik woensdag opstond met lichte keelpijn. Toeval of gewoon pech? Hopelijk is het na vandaag weer over. Mijn ontbijt was magere kwark met zelfgemaakte speculaas granola, yum! Als snack naar mijn werk neem ik mee: een plakje kruidnoten-bananenbrood, 1 banaan, 1 mandarijn en wat snack tomaten met wortel. Ik lunch altijd op het werk (bedrijfsrestaurant) volop gezonde keuze. In de avond ben ik naar de sportschool gegaan voor een les Xcore (groepsles waarbij je flink zweet en je core traint) daarna even genoten van 15 minuten zonnebank, heerlijk! Na een voldaan en goed gevoel ben ik thuis onder een warme douche gestapt en heb ik mijn bedje opgezocht.

Donderdag, hallo zere keel welkom terug! Doe er alles aan om het te voorkomen en door te blijven gaan met sporten want op dit moment kan ik echt geen week missen met trainen. Een warme havermoutpap met banaan was mijn ontbijt, heerlijk, helemaal nu tijdens de herfst. 16.30, weekend! Extra dag vrij, extra genieten! ’s Avonds heb ik een kruidnoten cheesecake gemaakt. Vrijdag ochtend ben ik om 7.30 gaan hardlopen. Mijn ontbijt was niet veel, 1 banaan met boterham. Het was een interval, 5 minuten inlopen, 6 x 3 minuten interval en daartussen 2 minuten dribbelen. De training ging goed. ’s Middags zijn vriendinnen op bezoek geweest en heb ik een gezonde lunch voorbereid met roerei, sandwiches, smoothie en een salade met walnoten en appel. Zaterdag werd ik helaas niet fit wakker. Wel een run op lage hartslag voltooid. Totaal 50 minuten, het doel was 60 maar dat was net teveel. Zondag = rustdag! Mijn 3 hardloop trainingen zijn voltooid voor deze week: trots! Eindelijk 3 trainingen gehad sinds afgelopen 2 maanden. Klaar voor de nieuwe (sport) week. Tot volgende week!
Hoe is jou week gegaan?

     IMG_0493-0

Liefs,

cropped-naamloos1.png

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s