Mijn voorraad/wekelijkse boodschappenlijstje

Je wilt gezond eten maar hoe pak je dit aan? Welke boodschappen heb je in huis? Welke producten kan je vervangen voor een ‘gezondere variant’?

Afgelopen jaar heb ik dit voor mezelf uitgezocht. Liefde voor koken zit vanaf vroeger al in me, niet voor niets de hotelschol afgerond. Het begon allemaal toen ik vorig jaar in augustus, na de zomervakantie, het zandloperboek kocht. Het inspireerde me en besefte dat het gezond eten ook lekker kan zijn.
Nu ik een eigen voorraad heb en bepaalde boodschappen wekelijks terug komen op mijn lijstje vond ik dat het tijd werd om dit met jullie te delen om jullie te motiveren gezond te (blijven) eten. In een ‘gezonde voorraadkast’ kan je eindeloos variëren maar het is maar net welke producten je graag gebruikt.
Hieronder zie je een lijst met een aantal producten die ik wekelijks en/of periodiek in huis heb. Er staan diverse soorten fruit, ik heb niet altijd alle fruit in huis maar mijn voorkeur gaat wel naar die soorten. Er zijn nog meer producten die ik in huis heb maar dan werd de lijst wel enorm lang..

  Zuivel

 • Griekse yoghurt
 • Magere kwark
 • Melk: amandelmelk, soja choco melk
 • Geitenkaas
 • Hüttenkäse
 • Kaas
 • Eieren (altijd 1 doos op voorraad)

Granen

 • Havermout
 • Teffontbijt
 • Granola (zelf gemaakt)
 • Rijstwafels
 • Zelfgemaakte crackers 
 • Spelt-volkoren brood
 • Zilvervliesrijst
 • Volkoren spaghetti
 • Couscous
 • Quinoa
 • Speltmeel/bloem
 • Boekweitmeel

Noten, zaden en superfoods

 • Ongezouten noten mix (vaak walnoten, hazelnoten en cashewnoten)
 • Sesamzaadjes
 • Pompoenpitten
 • Zonnebloempitten
 • Kokos rasp

IMG_3441

Groenten en fruit

Alle groenten en fruit zijn goed, ga mee met het seizoen en leer de seizoens- producten kennen. Hieronder zie je een lijstje welke ik vaak gebruik:

Groenten 

 • Komkommer
 • Tomaat
 • Worteltjes, handig als tussendoortje (ook voor mijn konijnen.. )
 • Courgette
 • Champignon
 • Paprika, diverse kleuren
 • Avocado
 • Spinazie
 • Broccoli
 • Zoete aardappel
 • Rode en gele uien
 • Maïs (ook uit blik)
 • Diverse bonen uit blik (bv. kikkererwten om hummus van te maken!)
 • Linzen (ongekookt, dus niet uit blik)
 • Tomaten uit blik (voor pasta saus)
 • Rucola

Diepvries groenten 

 • Pompoen (seizoen)
 • Doperwten
 • Spinazie

Fruit:

 • Bananen
 • Appels
 • Kiwi
 • Sinaasappelen
 • Mandarijnen
 • Citroenen en limoenen
 • Seizoensfruit, zoals: vijgen
 • Gedroogd fruit: medjool dadels

Ongeveer één keer per maand ga ik naar de markt, ik kom dan vaak thuis met mango’s, ananas en meloen. Heerlijk om je daar af en toe mee te verwennen!

Diepvries fruit: 

 • Gemixed rood fruit
 • Regelmatig diverse soorten zoals: bessen, mango, aardbeien en frambozen.

img_3968

Vlees/vis

 • Kip
 • Rundvlees (mager gehakt of rundersteak)
 • Tonijn in blik
 • Zalmfilet
 • Kalkoenfilet

Beleg/dips

IMG_6039

Er zijn een paar producten die ik regelmatig gebruik en dat zijn: bouillontabletten (saus/soepen), kaneel en speculaas kruiden (heerlijk voor in smoothies!), kruiden specerijen van Simply Spices, sambal en knoflook.

Het is een lange lijst maar nog echt niet alles! Je hoeft dit echt niet in een keer aan te schaffen, dat heb ik zelf ook niet gedaan. In een jaar tijd heb ik bovenstaande verzameld, door middel van ervaring, recepten e.d.
Ik heb ongeveer 15 weckpotten waar ik mijn noten,zaden,granen in bewaar. Hierdoor heb ik altijd een standaard voorraad in huis.
Hoe meer ingrediënten in een product zitten hoe meer het product bewerkt is. Let hier dus op als je boodschappen gaat doen en geen zin hebt om zelf iets te maken.
Tip: kies niet altijd voor goedkoop, vaak als je voor een ‘merk product’ kiest staan er minder ingrediënten op, uiteindelijk gezonder voor je.

Hoe ziet jou voorraad kast eruit? Ik ben benieuwd! 

Op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs? Volg me op Instagram.


Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: