Motivatie tips tijdens de koude en regenachtige herfst

Ben jij een mooi weer loper en heb je moeite om tijdens de herfst naar buiten te gaan? Ik ga jou proberen om met een aantal tips jou over te halen toch te blijven hardlopen!
Na een lange dag werken kom je thuis. Het is koud en het wordt al donker, veel mensen blijven binnen warm tegen de kachel (meer kans om griepje te krijgen) met een kop warme chocomelk. Voor je het weet is de avond voorbij, kom van je bank af! Go running! De chocomelk heb je na je run pas echt verdiend. 

Tips om te gaan rennen:

  • Leg van te voren de juiste kleding klaar, dan is de stap om naar buiten te gaan al iets dichterbij.
  • Zet je lievelingsliedjes op je telefoon zodat je heerlijke muziek hebt tijdens het rennen. Probeer mee te zingen, zolang je nog kan praten heb je een goed tempo als training.
  • Geef je op voor een wedstrijd!
  • Tijdens de herfst en winter vraag je lichaam om extra energie, neem voordat je naar huis gaat een lichte snack zodat je thuis direct je sportkleding aan kan doen. Want als je eenmaal gaat zitten…
  • Heb je een flink stuk hardgelopen, in de kou en misschien wel regen of sneeuw? Beloon je zelf er na. Ga in bad, trek een paar warme sokken aan en neem een warme chocomelk of bak koekjes! Je verdiend het.
  • Zoek een hardloop maatje en spreek standaard 1 of 2 keer in de week af, dat maakt het lastiger om onder je training uit te komen! Neem zelf ook initiatief om de afspraak elke week weer te plannen, niet afwachtend zijn!
  • Geen tijd? Te druk? Zet ook in de herfst je wekker een uur eerder, leg de avond ervoor je hardloop kleren klaar. Check even het weer zodat je de juiste kleding klaar hebt liggen en ga naar buiten. Niemand op de weg, rustig, perfect moment. Half uurtje rennen of een interval en je hebt je workout gedaan voor vandaag.
  • Echt geen tijd of zin? Een klein stukje rennen, bijvoorbeeld 15 minuten is ook al goed, beter dan niks toch?
  • Trek je juiste kleding aan. Denk aan: regenjack, thermokleding, handschoenen, windjack, juiste schoenen e.d. Let ook op wanneer het donker begint te worden je een lampje of andere reflecterende objecten (jasje of band) om doet.
  • Ga het bos in, geniet van de natuur en van dit seizoen want de herfst kan zo mooi zijn!

Mijn doel is de halve marathon in Barcelona 14 februari 2016, ik blijf zeker trainen! Helaas geen hardloopmaatje voor langere afstanden maar via deze weg blijf ik zeker gemotiveerd, ook tijdens de donkere, regenachtige dagen. Ik vind het heerlijk in de ochtend te trainen, voor ik werken ga. De wekker gaat dan om 5.50uur, dit doe ik meestal 1 a 2 keer in de week zodat ik mijn avond vrij heb. Natuurlijk komt het bij mij ook voor dat ik de wekker snooze en uiteindelijk een training over sla omdat ik te moe ben of geen zin heb. Maak hier geen probleem van, deal with it! Probeer je volgende run wel te plannen zodat je deze niet overslaat.

Succes met sporten!

 

IMG_4416
Geweldig gevoel na een regenachtige wedstrijd!

2 Reacties op “Motivatie tips tijdens de koude en regenachtige herfst”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: