Bananenijs met pindakaas en cacaonibs

 

 

 

 

 

 

 

Eindelijk, tijd om een blog te schrijven. Druk geweest afgelopen week, een vol weekend.. en zo is het alweer een week verder wanneer mijn laatste blog online kwam. Gelukkig heb ik al weer een boel ideeën voor mijn blog en ben ik gister avond de keuken ingegaan om alvast één van mijn ideeën te maken. Ik denk dat dit mijn favoriet wordt!

Bananenijs, niet zomaar bananenijs maar met pindakaas en cacaonibs. Banaan is mijn lievelingsfruit, het geeft veel smaak aan je gerechten, je kan er goed mee bakken, als tussendoortje op het werk of om… ijs mee te maken. Handig van dit recept is dat je geen ijsmachine nodig hebt. Met 3 a 4 ingrediënten heb je in een paar stappen bananenijs, althans.. het moet wel even een paar uur in de vriezer.

Wat heb je nodig voor 4 bananenijsjes? Ik heb het in een ijsjesvorm gedaan maar je kan het natuurlijk ook in een bak doen die je kan invriezen en op die manier schepijs maken.

  • 4 bananen, voorkeur naar rijpe bananen
  • 2 el pindapasta van Body&fitShop (andere pindakaas is ook prima)
  • 2 el cacaonibs
  • 1/2 el agavesiroop
  • 1/2 el vanille extract

Prak de bananen, als de bananen wat smeuïg zijn kan je de staafmixer er nog even doorheen doen zodat alle stukjes banaan geprakt zijn. Voeg de pindakaas en de cacaonibs toe, roer goed door. Meng de agavesiroop en de vanille extract erdoor en het mengsel is klaar. Vul de ijsvormpjes en plaats het voor een nacht in de vriezer. (min. 4 uur).

Als de bananenijsjes niet direct uit de vorm willen, houd het dan even onder de warme kraan dan laat het zo los.

Laat je weten als je het recept ook gemaakt hebt? Ik ben benieuwd!

Advertenties

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s