Home made Mexicaanse tortilla

Heerlijk, Mexicaanse tortilla’s met zelfgemaakte
guacamole, tomaten salsa, ijsbergsla en je avond is top. Alleen de verpakte tortilla’s uit de winkel die je in alle soorten en maten kan kopen zijn niet zo gezond als je denkt. In dezelfde schappen allemaal pakjes en sausjes die het gerecht op smaak brengen. Op die manier heb je snel een lekker gerecht gemaakt maar…. enig idee wat er allemaal in de tortilla’s en sausjes zitten? Kijk maar eens op de verpakking. Diverse E – nummers en andere ingrediënten om de tortilla’s langer houdbaar te maken en extra lekker laten smaken. Wat het mooie is het is zo makkelijk om de tortilla’s zelf te maken en het fijne is je weet gelijk wat de ingrediënten zijn want daar sta je zelf bij. Wat heb je nodig voor de Mexicaanse tortilla’s?

Voor 5 a 6 tortilla’s:

 • 185 gram speltbloem
 • 60 ml water
 • Scheut olijfolie
 • Snufje zout
 • Evt. kruiden naar keuze
 • Beetje bloem

Voor de Mexicaanse saus:

 • 300 gram kipfilet
 • 1 blik kidneybonen
 • 1 blik maïs
 • 3 tomaten
 • 1 rode paprika
 • Halve courgette
 • Olijfolie
 • Sambal
 • Diverse kruiden van Simply Spices

Om het gerecht tegelijk klaar te hebben is het makkelijkst om met de saus te beginnen. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes, de tomaten in parten. Zet een wokpan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Bak hier de kip in en voeg de kruiden met wat water en sambal toe. Dit maal heb ik ‘Tex Mex Bandits en paprikapoeder’ gebruikt van Simply Spices. Voeg de paprika, courgette en tomaat toe en bak mee. Lek ondertussen de kidneybonen en maïs uit in een zeef en spoel het om met water. Voeg dit toe bij de kip en laat warm worden. Zet het vuur laag en laat rustig prutten.

Ondertussen gaan we beginnen met de tortilla’s. Doe het speltbloem in een bak en voeg het zout toe. Voeg water en olijfolie toe en roer door. Daarna met je handen kneden, als het korrelig blijft voeg dan nog wat water doe, let op niet teveel. Voeg eventueel wat kruiden toe als je de tortilla een speciale smaak wilt geven. Dit maal heb ik niks toegevoegd. Kneed het deeg 5 minuten en verdeel het deeg in 5 a 6 porties.

 

Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Strooi ondertussen wat bloem op het aanrecht en leg hier een deel neer. Rol dit met een deegroller uit tot een ronde dunne tortilla. Zorg dat er voldoende bloem op het aanrecht ligt zodat het niet blijft plakken. Leg de tortilla in de pan en laat gaar worden als je wat bubbeltjes ziet in het midden dan kan je de tortilla omdraaien. Als je het langer in pan houd krijg je eerder een taco, wat ook lekker kan zijn maar dan kan je het niet meer rollen. Doe dit tot het deeg op is. Serveer het op een bord samen met de Mexicaanse saus.

Serveert tip: tomatensalsa, guacamole, ijsbergsla of stukjes komkommer.

Liefs, -x-

One Reply to “Home made Mexicaanse tortilla”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s