Kippenrun @ Barneveld GLD 2015

Hardlopen, daar word ik blij van. Mijn vader liep Kippenrun 2015
vroeger veel hard maar de laatste tijd vanwege pijntjes zit hij liever op de wielrenfiets of op de moutenbike.

Tijdens mijn vorige loop, Rondje Nederland, gaf hij mij tips en voelde het als een coach. Heel leuk en het motiveerde mij! Tijdens deze run werd ik 9e van de dames, super trots want dit had ik zelf echt niet verwacht. Wat mijn vader toen zei, we moeten is kijken hoe jij sneller kan rennen dan zit je misschien wel bij de op top 5!
Normaal doe ik niet heel veel hardloop wedstrijdjes maar ik merk dat ik het wel heel erg leuk vind. Liever niet te massaal. Via diverse websites kan je zien waar in jou buurt een hardloop wedstrijd is. Ik zag tussen alle run’s ‘de kippenrun’ voorbij komen. Klinkt best gek maar ook heel leuk! Mijn vader wou dit keer ook mee rennen maar wel de 5,25 km (1/8e v.d. marathon) om te kijken of het goed valt of niet. Vandaag was de kippenrun, totaal 700 deelnemers. Tijdens de 5,25 km liepen er ongeveer 95 vrouwen mee van mijn categorie.

Het evenement was leuk opgezet, warming up door iemand in een kippenpak, heel gezellig! Om 14.00 uur ging het startschot, vroeger rende papa sneller dus ik ging er vanuit dat papa wel sneller zou gaan en ik moeite zou hebben om hem bij te houden. De eerste kilometer ging door het dorp, veel hekken en bochten, er was weinig plek om de mensen makkelijk voorbij te rennen dus daar hebben we best wat tijd verloren. Oké, we hadden een goed tempo, waren aan elkaar gewaagd maar… daar kwam het lange stuk met veel tegenwind en onverharde weg. Een andere vrouw liep bij mij en met de tegenwind kwamen we moeilijk vooruit. Mijn vader kwam voor ons lopen om ons vooruit te trekken, het werkte! Het tempo kwam terug, de wind was weg, althans weg nee we hadden wind mee nog beter. In mijn oortje kreeg ik door dat we nog maar 1 kilometer moesten. Oke, tempo iets omhoog en dat ging goed. De 5 kilomter zit erop, nog 250 meter! Die kan ik wel op een nog hoger tempo? Iets te vroeg gejuichd, was toch verder dan ik dacht. De andere vrouw nam later een sprint en kwam als een speer langs mij. Ik ben zelf erg fanatiek en dacht dit mag mij niet overkomen….. hup eind sprint daar ging ik, snel langs een dranghek langs de vrouw en finishde vol trots! Een high five later met de vrouw, samen trots! Ongeveer 25 seconden later kwam mijn vader binnen, goed gelopen maar voelde de spierpijn al. Dat had ik nooit verwacht, voelt toch goed als dochter, eerder binnenkomen :-).

Mama stond aan de finish met volle trots. We liepen best image1 (2)
voor in de groep en zei tegen papa misschien ben ik wel bij de top 5 van de vrouwen? Een medewerker van de kippenrun gaf aan dat de uitslag binnen 3 minuten bekend zou worden. Eerst vrouwen veteranen…. daar zat de vrouw bij met wie ik finishte, misschien zit ik wel ook bij de prijzen??? Oké, de vrouwen senioren waren aan de beurt. ‘Wil Eefje van der Waal en ……. op het podium komen?’ Aaahh wie had dat gedacht!? Derde van de 95 vrouwen! Hoe gaaf, ondanks ik niet top fit was, echt heel blij dat ik heb mee gedaan.

Eindtijd 5,25 km;

Eefje: 25.05 minuten – Papa: 25.26 minuten.

Op naar andere hardloop wedstrijdjes en meer kilometers!

image4 (1)   image2 (2)

Advertentie

5 Reacties op “Kippenrun @ Barneveld GLD 2015”

 1. Gaaf. Lijkt me echt leuk om zelf ook een wedstrijd te gaan lopen. Op dit moment hardloop ik niet, maar ik zit er wel aan te denken om weer te beginnen. Liep vorige jaar 5 km in 30 minuten. Geen supertijd, maar dat maakt niet uit. Het was wel lekker om te doen.

  Like

  1. Hoi, ik heb je blog bekeken en zie dat je wilt beginnen met hardlopen, leuk!
   Wedstrijden zijn heel motiverend maar als je het hardlopen echt wilt oppakken is het wel verstandig met een schema te werken. Via de website van Run2day hebben ze diverse schema’s, schema 0 tot 5 km is goed te doen. Door met een schema te werken als beginner is de kans op blessures kleiner en je krijgt gelijk een ritme in de week.
   http://www.run2day.nl/hardloopschema
   Het schema oogt misschien wat saai aangezien je regelmatig tussendoor mag wandelen, maar als je blessures wilt voorkomen is het wel handig je eraan te houden :-).

   Geliked door 1 persoon

   1. Dankje voor de tip. Heb zelf start-to-run van Evi al twee keer gedaan. De muziek ken ik nu wel :-). Een schema op papier is misschien deze keer wel een idee.

    Geliked door 1 persoon

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: